The Peacock News | Sommerspesial 2023

«Nye Leeds» samlet fansen i Oslo

Flere tusen norske Leeds-supportere fikk oppleve Leeds-gutta på nært hold i sommerens første treningskamp. Stemningen lot seg ikke dempe av regnvær eller målprotokoll på Ullevaal.

Av SVEND ANDERS KARLSEN-MOUM og JAN KÅRE NESS (FOTO)

Leeds-supporterne strømmet mot Ullevaal i tusentall, mens spillerne knapt hadde returnert fra sommerferie da de satt kursen for Norge og Oslo 11. og 12. juli — for oppgjøret mot Manchester United. Kunne det egentlig bli vennskapskamp mot en erkerival? Vel, hatet var stort sett lagt til side og de fleste av oss visste at vi gikk til det som i praksis ble en treningsøkt med 21 ulike spillere i Leeds-drakt på banen i løpet av 90 minutter.

Men det betyr jo ikke at man ikke kan ha det gøy! For her fløy 300 engelske Leedsfans over og teamet opp med oss som vanligvis må fly motsatt vei for å se United i aksjon på Elland Road. Utestedet Youngs var samlingssted «kvelden før kvelden», og her runget Leeds-sangene på rekke og rad til de sene timer. Lokale avdelinger fra det ganske land var representert med både folk og flagg.

På Torshov Sport var det samtidig draktlansering med kaptein Cooper, Leo Hjelde og Georginio Rutter for å møte supporterne. Årets drakt må sies å ha fått en flott mottakelse og mange fikk sikret seg ferske eksemplarer i løpet av Norgesoppholdet. En god åpning for Torshov Sport som nå er offisiell Leeds-partner for salg av drakter og effekter i Norge

Michael Bridges — vår gamle måltyv — og Ben Parker ledet an møtet på Torshov Sport, men flyttet seg snart til supportertreffet på Youngs. Sammen med LUSCOS-formann Anders Palm hadde de en hyggelig prat for de fremmøtte. Supporterne fikk plenty med tid til både en prat og bilder med profilene, som åpenbart satte pris på å besøke hovedstaden. Stemningen ble ikke dårligere av at vår trubadur Øyvind Brattlie Skaare underholdt: Her ble det allsang samt at noen ivrige engelskmenn ble med Øyvind på å synge våre kjente Leeds-sanger

De sosiale samlingene fortsatte på kampdagen flere steder i Oslo sentrum, rundt Ullevaal og til slutt inne på arenaen. Værmelding og regnvær dempet aktivitetene rundt stadion noe, men i LUSCOS- og Torshov-teltene var mange innom for å sikre seg ferske Leeds-effekter, inkludert ny Leeds-drakt og t-skjorte spesiallaget for kampen. Humøret var det aldri noe å si på.

Leeds-supporterne hadde VG-svingen som tilholdssted på tribunen. Med unntak av at lite felt med feilplasserte Man Utd-supportere midt bak mål, ble det en god gruppering med flere tusen i hvitt, gult og blått. Der fans av de røde kun kjente til ordet «United» å synge, var det ikke overraskende Leeds-supporterne som dominerte på både lyd og innhold fra tribunene. Dog, den beste stemningen får du naturligvis i tellende kamper «hjemme» på Elland Road. Så var det også de rundt 300 tilreisende fra Yorkshire som bidro mest til den gode stemningen.

Selve kampen bar naturlig nok preg av å være svært tidlig i sesongoppkjøringen, og begge lag stilte bare med deler av førstelagstroppen i Oslo. Førsteomgang ble den mest severdige, med spesielt Sinisterra, Rutter og Cooper som våre mest toneangivende. Cody Drameh gjorde sakene godt på høyreback, mens Kris Klaesson leverte redning i verdensklasse – og holdt nullen gjennom omgangen han fikk spille i sin egen hjemby.

Ved pause byttet lagene samtlige spillere — med unntak av Cody Drameh — og med nær rene juniorlag på banen dalte også trykket i kampen og på tribunen noe. De røde fikk to nettkjenninger, Leeds ingen — og nesten 26 000 tilskuere kunne klappe spillerne av banen, takke for besøket og ønske lykke til med sesongen vi har i vente. En fin start på sesongoppkjøringen, ikke minst gjennom møtet med så mange hyggelige og blide medsupportere.

Marching on together, denne gang også i Oslo!

Hvor godt likte du denne artikkelen?

4,6
Rated 4.6 out of 5
4.6 out of 5 stars (based on 20 reviews)

Kontakt:

medlemsservice@leedsunited.no
Org.nr. 982755697

Postadresse

Postboks 122
1483 HAGAN

Copyright © 2023 Leeds United Supporters Club of Scandinavia

Utviklet av Puffaris

The Peacock News

Sommerspesial 2023

«Nye Leeds» samlet fansen i Oslo

Flere tusen norske Leeds-supportere fikk oppleve Leeds-gutta på nært hold i sommerens første treningskamp. Stemningen lot seg ikke dempe av regnvær eller målprotokoll på Ullevaal.

Av SVEND ANDERS KARLSEN-MOUM
og JAN KÅRE NESS (FOTO)

Leeds-supporterne strømmet mot Ullevaal i tusentall, mens spillerne knapt hadde returnert fra sommerferie da de satt kursen for Norge og Oslo 11. og 12. juli — for oppgjøret mot Manchester United. Kunne det egentlig bli vennskapskamp mot en erkerival? Vel, hatet var stort sett lagt til side og de fleste av oss visste at vi gikk til det som i praksis ble en treningsøkt med 21 ulike spillere i Leeds-drakt på banen i løpet av 90 minutter.

Men det betyr jo ikke at man ikke kan ha det gøy! For her fløy 300 engelske Leedsfans over og teamet opp med oss som vanligvis må fly motsatt vei for å se United i aksjon på Elland Road. Utestedet Youngs var samlingssted «kvelden før kvelden», og her runget Leeds-sangene på rekke og rad til de sene timer. Lokale avdelinger fra det ganske land var representert med både folk og flagg.

På Torshov Sport var det samtidig draktlansering med kaptein Cooper, Leo Hjelde og Georginio Rutter for å møte supporterne. Årets drakt må sies å ha fått en flott mottakelse og mange fikk sikret seg ferske eksemplarer i løpet av Norgesoppholdet. En god åpning for Torshov Sport som nå er offisiell Leeds-partner for salg av drakter og effekter i Norge

Michael Bridges — vår gamle måltyv — og Ben Parker ledet an møtet på Torshov Sport, men flyttet seg snart til supportertreffet på Youngs. Sammen med LUSCOS-formann Anders Palm hadde de en hyggelig prat for de fremmøtte. Supporterne fikk plenty med tid til både en prat og bilder med profilene, som åpenbart satte pris på å besøke hovedstaden. Stemningen ble ikke dårligere av at vår trubadur Øyvind Brattlie Skaare underholdt: Her ble det allsang samt at noen ivrige engelskmenn ble med Øyvind på å synge våre kjente Leeds-sanger

De sosiale samlingene fortsatte på kampdagen flere steder i Oslo sentrum, rundt Ullevaal og til slutt inne på arenaen. Værmelding og regnvær dempet aktivitetene rundt stadion noe, men i LUSCOS- og Torshov-teltene var mange innom for å sikre seg ferske Leeds-effekter, inkludert ny Leeds-drakt og t-skjorte spesiallaget for kampen. Humøret var det aldri noe å si på.

Leeds-supporterne hadde VG-svingen som tilholdssted på tribunen. Med unntak av at lite felt med feilplasserte Man Utd-supportere midt bak mål, ble det en god gruppering med flere tusen i hvitt, gult og blått. Der fans av de røde kun kjente til ordet «United» å synge, var det ikke overraskende Leeds-supporterne som dominerte på både lyd og innhold fra tribunene. Dog, den beste stemningen får du naturligvis i tellende kamper «hjemme» på Elland Road. Så var det også de rundt 300 tilreisende fra Yorkshire som bidro mest til den gode stemningen.

Selve kampen bar naturlig nok preg av å være svært tidlig i sesongoppkjøringen, og begge lag stilte bare med deler av førstelagstroppen i Oslo. Førsteomgang ble den mest severdige, med spesielt Sinisterra, Rutter og Cooper som våre mest toneangivende. Cody Drameh gjorde sakene godt på høyreback, mens Kris Klaesson leverte redning i verdensklasse – og holdt nullen gjennom omgangen han fikk spille i sin egen hjemby.

Ved pause byttet lagene samtlige spillere — med unntak av Cody Drameh — og med nær rene juniorlag på banen dalte også trykket i kampen og på tribunen noe. De røde fikk to nettkjenninger, Leeds ingen — og nesten 26 000 tilskuere kunne klappe spillerne av banen, takke for besøket og ønske lykke til med sesongen vi har i vente. En fin start på sesongoppkjøringen, ikke minst gjennom møtet med så mange hyggelige og blide medsupportere.

Marching on together, denne gang også i Oslo!

Hvor godt likte du denne artikkelen?

Kontakt

medlemsservice@leedsunited.no
Org.nr. 982755697

Postadresse

Postboks 122
1483 HAGAN

Lenker

Leeds United Supporters Club of Scandinavia
Copyright © 2023

Utviklet av Puffaris